L O A D I N G

BIM ( Yapı Bilgi Modellemesi )

Bim yapı bilgi modellemesi; yapı ve altyapı tasarımları oluşturmak, bunları belgelemek ve inşa sürecinde güncel bilgi paylaşmak gibi amaçlar için kullanılır. Buradaki modelleme sayesinde yapının nasıl görüneceği, buna ilişkin analizler, süreçteki paydaşların bilgi alması ve benzer işlemler sağlanır. BIM yapı bilgi modellemesi kullanmanın çok farklı yararları ve avantajları vardır. Bunlardan öne çıkanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Projenin ilerleyen zamanlarında çıkması olası olan sorunlar ve hatalar, henüz tasarım aşamasındayken tespit edilir ve bunlar giderilir.
  • Projede görev alan bütün ekipler arasındaki koordinasyonun sağlanmasına katkı verir, sürecin verimli geçmesini sağlar.
  • Maliyet hesaplarına ilişkin hataların minimum seviyeye indirgemesini sağlar ve böylece nakit akışının kontrolünün kaybedilmesini engeller.
  • Zaman ve maliyet açısından verimlilik sağlar.
  • Projeye ilişkin karar alma sürecini hızlandırır ve alınan kararların sonuçlarının daha net görünmesini sağlar.
  • Projeye dair belirsizliklerin ortadan kalkmasına katkı verir.
  • Yapıların, ilgili şartnamelere ve mevzuatlara uygun olarak inşa edilmesini sağlar.

Bunların haricinde de farklı avantajları olduğu unutulmamalıdır.

BIM, projelerimizde kontratın imzalanmasından işin teslimine kadar tüm süreçlerde kullanabileceğimiz bir uygulama. Dijital dönüşümün inşaat sektörüne ve mühendisliğe en önemli yansımalarından ve aynı zamanda iş yapış biçimimizi güçlendiren, fark yarattığımız yenilikçi süreçlerimizden biri.

Autodesk Revit programı ile tesislere uygun LOD 200 – 500 seviyesi tasarımlar. Tüm disiplinler ile uyumlu ve kusursuz koordinasyon.

 Tasarımlarda Revit’in Gücü:

Revit, sadece bir çizim aracı değil, elektrik proje tasarımlarımıza güç katan bir çözümdür. Revit ile elektrik sistemlerinin detaylı, üç boyutlu modellerini oluşturabiliyor, projeye net ve etkileşimli bir bakış sunabiliyoruz. Revit’in öne çıkan özelliklerinden biri, işbirliğini geliştirme imkanıdır. Mimarlar, mühendisler ve müşteriler dahil olmak üzere çok sayıda paydaş aynı model üzerinde eşzamanlı olarak çalışabilir. Bu sinerji, tasarım sürecini hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda projenin doğruluğunu ve tutarlılığını da sağlar.

Simülasyonlar ve Analizler:

Revit, elektrik sistemlerini hassasiyetle simüle etmemize ve analiz etmemize olanak tanır. Farklı senaryoları test edebilir ve her tasarım kararının sonuçlarını anlayabiliriz. Bu öngörülebilirlik, inşaat aşamasında zaman ve kaynak tasarrufu sağlayarak potansiyel sorunları erken tespit etmemize yardımcı olur.

Gelişmiş Verimlilik ve Maliyet Etkinliği:

Revit, verimliliğimizi önemli ölçüde artırdı. Sistemin sağladığı görevleri otomatikleştirebilme, ekibimizin elektrik tasarımının daha yaratıcı yönlerine odaklanmasına olanak tanıdı. Bu verimlilik, projelerin daha hızlı ve daha az hata ile tamamlanmasına yol açarak müşterilerimiz için maliyet tasarrufu sağladı.

Sürdürülebilir Tasarım Desteği:

Sürdürülebilirlik, modern inşaatın kritik bir yönüdür. Ekibimizdeki Yeşil bina ve LEED Sertifikası uzmanlarının bilgi ve deneyimlerinden de faydalanarak, Revit ile enerji verimli elektrik sistemleri tasarlayabiliyoruz. Bina Sürdürülebilirliği, sadece çevreye fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda müşteriler için uzun vadeli işletme maliyetlerini de azaltır.